Hvis du vil sikre din båd mod tyveri, er du først og fremmest nødt til at forebygge.

Hvis skaden er sket og båden er stjålet eller nogen har nappet dele tilhørende din båd, skal du med ro i maven (så meget det nu er muligt) kunne sige, at du har gjort alt du kunne, for at forhindre tyveriet og dermed er bedst muligt stillet når politiet og forsikringsselskabet skal involveres i sagen.

Din båd skal først og fremmest være ordentlig forsikret. Ofte er en totalskadesikring den bedste løsning, da den omfatter tyveri af eller fra din båd, herunder også tyveri af påhængsmotorer og trailere, samtidig med at den dækker ved ulykker, grundstødning, brand, force majeure etc.

Det kan du selv gøre:

En bådforsikring kan desværre ikke i sig selv forhindre tyvene i at stikke af med din båd eller stjæle fra den. Men du kan selv gøre en indsats for at gøre det svært for tyve at få adgang til samt stjæle din båd.

Installér en alarm

Med en alarmsikring, der går af ved indbrud eller sabotage på båden, bliver det langt sværere og meget mindre tiltalende for tyven at stjæle din båd. Der findes tyverialarmer, som er udviklet specielt til både og som bl.a. også omfatter en startspærre, der gør det umuligt at starte motoren.

Du kan med fordel anskaffe dig en alarm, som kan kommunikere med din mobil eller via fjernbetjening, så du modtager information om uønsket aktivitet på din båd direkte til mobilen.

Installér en sporingsenhed af høj kvalitet

De fleste alarmer i dag kommer med en indbygget GPS sporingsenhed, så du kan tracke din båd, hvis den er blevet stjålet.

Der findes flere typer sporingsenheder, og du bør derfor være opmærksom på, at du ikke ender med en middelmådig model. Ulempen ved sporingsenheder, der kun er baseret på GPS-systemer er, at de kun kan tracke din båd inden for visse områder. Du har derfor brug for et sporingssystem med GSM- og UHF-systemer, der via mobil- og radiobølger kan lokalisere din båd, hvis den er blevet gemt i fx en kælder.

Vælg desuden sporingsudstyr med høj batteritid, da det øger dine chancer for at spore din båd op til flere uger efter tyveriet.

Gør det besværligt for tyven

Tager du båden på land om vinteren, kan du gøre det besværligt for eventuelle tyve at få adgang til din båd. Få båden opbevaret et sted, hvor der jævnligt føres opsyn med din og andre både, der er sat til vinteropbevaring. Vælg gerne et lyst sted, som ikke ligger alt for øde. Mørke, øde opbevaringssteder giver kun tyvene arbejdsro og masser af tid til at stjæle fra dig.

Dæk i øvrigt båden til med presenning – det gør det kun endnu sværere for tyvene at komme til.

Lås og fortøjer båden forsvarligt

Sørg altid for at låse kahytsdøren godt af og at din båd er fortøjret med hærdede stålkabler samt godkendte hængelåse. Gør du ikke det, kan det give problemer ift. forsikringen.

Gør din båd nem at genkende

Hvis din båd bliver stjålet, er det en kæmpe fordel hvis politiet ved hvordan den ser ud og dermed nemt kan identificere den, hvis den bliver fundet.

Sørg derfor at tage billeder og gravér bådens byggenummer på båden – gerne flere, skjulte steder, så tyvene ikke har mulighed for at finde og fjerne det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Tilmeld Nyhedsbrev
Modtag gode tilbud og guider til vedligeholdelse af din båd.
ErrorHere