Det er meget populært at dykke ned under vandets overflade. En sport, som giver dig mulighed for at dykke på en spændende måde, er UV Jagt. UV Jagt, også kaldet undervandsjagt, er en disciplin hvor du dykker uden iltflaske og skal bruge et våben, såsom en harpun eller et spyd, til at fange fisk under vand. Det er en fritidsinteresse, der giver dig mulighed for at føle dig fri og finde ro fra en stresset hverdag, og hvor du virkelig mærker dig selv og din krop i vandet.

UV Jagt

Det fede ved UV Jagt

Det er en fritidsinteresse, hvor du kan finde total stilhed og glemme alt om tid og sted, så længe du er under havets overflade. Du er til stede i det du gør her og nu, i jagten på fisken, som tager dit fokus og din koncentration. Tidsfornemmelsen forsvinder hurtigt, når du er undervandsjæger. Verden er stille, og du er helt alene i havet, kun med selskab af havets dyr. Det eneste du koncentrerer dig om er at dykke, hvile, undersøge, kigge, svømme og fange fisk. Men UV Jagt handler ikke kun om at finde ro, for når du ser dit bytte svømme forbi, så begynder adrenalinen at pumpe i kroppen, og dit hjerte begynder at hamre hurtigere. Nu handler det kun om at fange fisken, og hvis du rammer forkert, så har du misset chancen. Det betyder, at undervandsjagt også er fyldt med adrenalin og spænding, hvor alle dine sanser skærpes i jagten på byttet. Du kommer helt tæt på naturen og føler dig som en ægte jæger, når du skal fange dit bytte og skaffe mad til aftensmadsbordet.

Det er en måde at fiske på som er rigtig godt for vores miljø og verdenshave, da du har muligheden for at udse dig den rette fisk i den helt rigtige størrelse og så fange netop den fisk. På den måde fanger du kun fisk, som du rent faktisk vil spise, og du dræber derfor ikke unødvendige og uspiselige fisk. Det er af den grund en af verdens mest selektive fiskerimetoder som passer bedre på fiskene i havet. Det er dog ikke det nemmeste at fange en fisk med harpun, og derfor er der meget, som du skal have styr på, og grundlæggende teknikker du skal lære, inden du kaster dig ud i undervandsjagt.

Skal jeg have en uddannelse for at tage på undervandsjagt?

UV Jagt kræver ikke nogen uddannelse, og ej heller dykkercertifikat. Du kan derfor komme i gang med det samme. Der kan dog være stor usikkerhed ved blot at springe ud i det. Du kan derfor finde UV-kurser rundt om i landet, så du kan lære de nødvendige teknikker, inden du skal på undervandsjagt. Så er du nybegynder, så er det specielt en god ide at finde et intro-kursus, så du kan lære de basale teknikker. Det er en god investering, fordi det giver dig mere sikkerhed, og du får også mulighed for at præstere bedre og potentielt fange flere fisk, end hvis du ikke havde haft et kursus. På kurset får du lært de jagtteknikker der får dig sendt ordentlig afsted som ny UV-jæger. På et kursus kan du blandt andet lære noget om disse emner:

  • Sikkerhed under og over vandet
  • Forskellige undervandsjagt teknikker
  • Viden om udstyr
  • Ideelle bundforhold
  • Korrekte vind- og vejrforhold
  • Fiskearter
  • Fiskearters mindstemål

Hvilket udstyr skal jeg have med på UV Jagt?

Når du skal på undervandsjagt, er det vigtigt, at du har det helt rigtige udstyr, derfor har vi nogle udvalgte must haves til UV-jægeren. Ved hvert punkt har jeg linket direkte til produktkategorien hos en af de webshops som jeg anbefaler.

Dykkermasken er en essentiel del af dit uv jagt udstyr, fordi du kan ikke se optimalt under vand og fange dit bytte uden en dykkermaske, samtidig skal du også have dig en snorkel, så du kan have hovedet under vand og trække vejret, når du er på udkig efter fisk. Det samme gælder for nødvendigheden af både våddragt og dykkerfødder som er meget vigtigt for, at du får en god svømmeoplevelse og kan holde varmen i det kølige vand. Det kræver også, at du har et blybælte, så du kan komme dybere ned under vandet, hvis du vil have succes med din undervandsjagt. En harpun er det vigtigste at have med dig på din jagt, hvis du rent faktisk ønsker at fange fisk. Du kan også tage et undervandskamera med, så du altid kan tage billeder hvis havet byder på smukke oplevelser og flotte fisk, som du gerne vil forevige.

Du kan også købe en samlet pakke, som er det billigste. Så er du sikker på at du får det rigtige udstyr, så du kan komme i gang med det samme.

Skal jeg have tilladelser for at tage på UV Jagt?

Når du er undervandsjæger, betegnes du som lystfisker, og i den forbindelse er der en lovgivning, som skal overholdes. Det vigtigste er, at du skal have fisketegn. Et fisketegn giver dig tilladelse til at fiske, og som hovedregel skal alle der defineres som lystfiskere mellem 18 og 65 år have lystfiskertegn. Lystfiskeri er fiskeri med lette håndredskaber. Det er f.eks. fiskestang, pilk, harpun og rejestrygenet, og derfor kan UV Jagten betegnes som lystfiskeri. En lystfisker må heller ikke sælge sin fangst videre, og derfor fisker du kun til eget brug.

Foruden at have fisketegn skal du også overholde de fredningsbælter og zoner der findes, samt fredningstider og mindstemål, og så må du ikke fange de fredede arter. Fisk som er under mindstemål, og fisk der er fanget i fredningstiden eller er fredet skal altid genudsættes hurtigst muligt, uanset om fisken er levende, skadet eller død, da det er ulovligt at beholde fiskene.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Tilmeld Nyhedsbrev
Modtag gode tilbud og guider til vedligeholdelse af din båd.
ErrorHere