Hvis man har hang til udfordringer i det våde element, der kan få adrenalinen til at strømme gennem kroppen, er wakeboarding bestemt en mulighed. En nyere dille, der lader til at være stor interesse for – især blandt unge, der kan lide kombinationen af fart, spænding og udfordring. I det følgende kan du læse mere om wakeboarding og de glæder og udfordringer, der følger med fænomenet.

Hvad er et wakeboard – og wakeboarding

Wakeboarding er en vandsport, hvis teknik kan beskrives som en blanding af at stå på vandski, snowboard samt surfing. Et wakeboard er et bræt, der er på størrelse med et snowboard eller et lille surfbræt. Der er dog forskel på størrelserne af et sådan bræt, både i længde og bredde. Man bør som udgangspunkt vælge længden af brættet set i forhold til ens vægt.

Man kan sige, at wakeboarding er en form for snowboarding på vandet. Men i stedet for at drøne ned ad en pist, er man her koblet sammen med noget, der trækker en af sted. Det kan være en båd eller et kabelsystem, hvor man, ved at holde ved en line, bliver trukket af sted henover vandet. Med fuld fart frem.

Hvordan står man på wakeboard

Når man ligger ude i vandet med sin redningsvest på og med linens håndtag i hænderne, er man ved at være klar. Man skal være opmærksom på, at brættet skal være vinkelret på linen. Når man har givet tegn, bliver man, af båden eller kabelsystemet, trukket langsomt gennem vandet, og det meste af brættet vil stadig være under vand. Man får sig bøjet godt sammen, alt imens der begynder at komme mere fart på. Og i takt med, at vandet hjælper med at løfte en, kan man langsomt få rejst sig til en oprejst stilling med let bøjede knæ. Herfra gælder det om at finde en god balance og holde fast.

Det kræver, som alt muligt andet, øvelse at blive god til at stå på wakeboard. Og det hele kan synes at være både hårdt og svært i starten. Men efterhånden som man finder den rigtige fart, en god balance og udvidet nogle grænser, begynder der at ske noget. Og måske er man ved at være klar til at lære nogle tricks. Såsom at vinke til folk, mens man er på farten, køre baglæns, lave flyvehop og mange andre sjove ting. Man skal dog altid huske at have sikkerheden med indover, inden man kaster sig hovedkulds ud i det hele.

Hvad skal man huske, hvis man vil prøve wakeboarding?

Der er nogle ting omkring udstyr, man bør være opmærksom på, hvis man vil prøve denne vandsport. Som tidligere nævnt er det en fordel at sætte sig ind i, hvilket bræt der passer bedst til en. Det afhænger nemlig, som nævnt, af ens vægt, men også af, om man er begynder eller øvet. Det samme gælder bindinger på brættet, der ligeledes bør svare til det niveau, man er på. Linen skal selvfølgelig også være af en ordentlig kvalitet.

Kort fortalt gælder det nok om at sørge for at blive ordentligt vejledt, ligesom når man for eksempel er på skiferie og skal leje skiudstyr. Og så spørge, hvis man er i tvivl. For selvfølgelig skal sikkerheden og udstyret være på plads, så man har de bedste forudsætninger for at få en god og sjov oplevelse på vandet.

Hvilket udstyr skal man have til wakeboarding?

Til en start skal man selvfølgelig have sig en god redningsvest. Den er et must til vandsporten. Den er ikke kun god for sikkerhedens skyld, men også til at hjælpe med at holde en varm. Desuden hjælper den med at holde en flydende, så man kan spare lidt på kræfterne, og den kan beskytte mod eventuelle slag.

Det er også en rigtig god idé at have hjelm på, der selvfølgelig beskytter hovedet (og eventuelt ørerne) og giver varme til hovedet. Man kan ligeledes få handsker og støvler beregnet til wakeboarding, der begge kan hjælpe med at holde varmen og give et bedre greb. Men så er man også godt på vej til at kunne kaste sig ud i wakeboardingens vilde kunst. Hvor der er basis for en både sjov, udfordrende, udmattende, susende, befriende og skøn oplevelse i vandet. Hvis man da tør…

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Tilmeld Nyhedsbrev
Modtag gode tilbud og guider til vedligeholdelse af din båd.
ErrorHere