Når man sejler er det vigtigt at prioritere sikkerheden højt. Kommer man galt af sted til søs, kan der være meget langt til nærmeste hjælp. På land kan man blot holde ind til siden og ringe til falck, hvis man køre i stykker eller løber tør for brændstof – sådan er det bare ikke til søs. Så med mindre at situationen er livstruende, så er du overladt til dig selv eller de både du sejler sammen med. Det er derfor vigtigt, at du og skibet er godt forberedt, hvis der skulle opstå en farlig situation. Her kan du se hvilket sikkerhedsudstyr, et skib bør have om bord, hvordan du benytter det, samt lære hvordan du skal handle i de forskellige nødsituationer der kan opstå til søs.

Der sker flere og flere ulykker til søs, som rent faktisk kunne være undgået, hvis besætningen havde sat sig lidt ind i tingene inden de sejlede afsted. De fleste har jo flere forskellige typer sikkerhedsudstyr ombord, de ved bare ikke hvordan man betjener det korrekt.


Sikkerhedsudstyr til både:

Der er ingen love omkring hvilket sikkerhedsudstyr du bør have ombord – kun redningsveste er lovpligtigt. Men herunder finder du information om det sikkerhedsudstyr som du bør have, samt det som er en god idé at have. Du kan klikke dig videre ind på de enkelte produkter for at finde yderligere information.

Nødsituationer til søs:

Herunder vil jeg nævne hvilke nødsituationer man kan komme udfor til søs. Klik dig videre for at læse mere om hvordan du skal handle i de enkelte situationer. Der kan være situationer som jeg ikke lige har fået nævnt her på siden, men du er velkommen til at kontakte mig hvis du mener jeg har glemt noget, har skrevet forkerte oplysninger eller noget helt tredje.
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Tilmeld Nyhedsbrev
Modtag gode tilbud og guider til vedligeholdelse af din båd.
ErrorHere