En livline er essentiel for sikkerheden ombord – særligt når en erfaren sejler har uerfarne passagerer ombord. Livlinen er mellem 100 og 200cm lang, og fæstnes til dig i en D-ring, og derefter til båden eller en løbeline, så du ikke forsvinder i bølgerne, hvis du falder over bord.

Sørg for, at der er livliner til alle på skibet – det er især vigtigt, hvis I skal arbejde på dækket eller sejle i dårligt vejr, hvor risikoen er stor. Livliner skal passe i størrelse og styrke, og du skal fastgøre dem forsvarligt.

Livlinen skal fastgøres i en sikkerhedssele, der er konstrueret til denne brug. Du kan også sætte livlinen fast i redningsveste, med den rette CE-godkendelse, som har indbygget sikkerhedssele eller D-ring.

Sørg for at holde hagen i din livline velsmurt og i god stand, så du nemt kan kroge dig fast og fri på skibet. Sæt kun livlinen fast på steder, der kan holde til det. Der bør være beslag om bord, som er beregnet til at fæstne livlinerne – både på dækket og i cockpittet. På den måde sikrer du, at alle ved, hvor de skal hugge sig fast, hvis vejret bliver dårligt, eller de skal bevæge sig rundt på dækket.

Vælg længden på din livline efter den sikkerhed, du ønsker. En kort line sikrer dig mod at falde i vandet, men du risikerer at blive kvæstet mod båden. Med en lang livline undgår du at komme til skade, men det kan være svært at få hevet dig om bord igen.

Husk livline om natten og i dårligt vejr

I nogle situationer er det vigtigere at bruge livline end ellers. I dårligt vejr er det nemt at falde over bord – og det er svært for resten af besætningen at se en mand i vandet, især hvis der er høje bølger. Er det samtidig mørkt, kan det være stort set umuligt at finde en, der er faldet over bord.

Livlinen er også vigtig, når du er alene på båden, hvor der ikke er nogen til at hjælpe dig, hvis uheldet er ude. I alle tre tilfælde bør du derfor sikre dig mod at falde over bord ved at bruge livline.

Både sikkerhedssele og livline skal være CE-mærket. Det er lovpligtigt og din sikkerhed for, at udstyret holder, når det gælder.

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Tilmeld Nyhedsbrev
Modtag gode tilbud og guider til vedligeholdelse af din båd.
ErrorHere