Flydedragt eller Overlevelsesdragt – begge kan redde dit liv

Flydedragt / Overlevelsesdragt

Om man sejler ude på de store verdenshave eller om man sejler en tur i Storebælt gør ikke den store forskel – hvis vandet er koldt, så overlever du ikke ret længe uden at være iført en flydedragt, eller endnu bedre, en overlevelsesdragt.

Gode priser på Flyde- og Overlevelsesdragter

Annonce i samarbejde med PriceRunner

 

Hvad er forskellen på en flydedragt og overlevelsesdragt?

Forskellen på en flydedragt og overlevelsesdragt er enorm, og kan betyde forskellen mellem liv og død.

Falder du i vandet iført en flydedragt, vil du kunne holde dig oven vande i tilpas lang tid til at komme ombord på båden igen. Men selvfølgelig kun hvis du er ved bevidsthed og er tæt på båden. Det er svært at sige præcis hvor længe du kan overleve med en flydedragt, men regn ikke med mere end nogen få minutter. Der er nogen producenter som skriver på deres dragter at de kan holde en i live i f.eks én time ved nul grader, men det ville jeg ikke satse på.

Når du falder i vandet med en flydedragt, løber vandet ind af alle åbninger (hals, føder, håndled), og køler derfor din krop hurtigt ned. Med en overlevelsesdragt har du ikke det problem, da den lukker tæt ved alle åbninger. En overlevelsesdragt fungere derfor som en tørdragt, og kan holde dig i live i længere tid. Men igen, det er svært at sætte tid på hvor lang tid, da det er forskelligt fra person til person, og situation til situation, da forholdende sjældent er ens.

Der er selvfølgelig forskel på kvaliteten af de forskellige producenter og modeller. Nogen kan man sikkert overleve i i mange timer, men så er de ikke til at bevæge sig i. Prøv f.eks at tage et kig på nedenstående videoer, hvor de tester både overlevelsesdragt og flydedragt.

SKRIV EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here