Vil du gerne i gang med at fiske lidt en gang imellem, når du er ude og sejle? Så vil jeg her fortælle lidt om hvad du kan fange, hvornår du kan fange det, og hvilket fiskegrej du skal bruge. Du kan også læse mere om fiskegrej her. Jeg vil ikke komme ind på alt fiskeri her, da de fleste kun sejler om sommeren. Jeg vil derfor koncentrere mig om sommer-fiskeriet og kun de mest normale arter, hvor alle kan være med.

Torsk

Torsk kan fanges året rundt og stort set alle steder. Jeg skriver godt nok at de kan fanges alle steder, men torsken kan godt være svær at finde. De kan godt li at gemme sig i dybe huller, i vrag, ved stenrev, rundt om pyloner ved broer osv. Finder man en sildestime, kan man også godt være heldig at fange torsk, da de også godt kan lide et stykke med sild.

Til fiskeriet efter torsk kan du benytte enten en almindelig spinnestang med blink eller kastepirk, eller du kan benytte en hav/pilkestang med pirke i 2-400 grams-klassen, alt efter hvor meget strøm der er hvor du fisker. Uanset hvad du vælger, så skal agnen ned på bunden, da det er her torsken går.

Fladfisk

I Danmark har vi et utroligt godt fiskeri efter fladfisk. De mest almindelig arter er rødspætter, skrubber og issinger. Er du heldig kan du også fange pighvar og slethvar. Disse arter betragtes som trofæfisk, da det er to af de største fladfiske-arter herhjemme. De kan godt blive flere kg. og være på størrelse med et toiletbræt.

Du finder fladfisken stort set alle steder, både ved kysten, i havnen og på åbent vand.

Fladfisken fiske med en spinnestang monteret med et fladfiskeforfang på linen. Som agn kan du benytte orm eller rejer. Forfanget kastes ned på bunden, hvor du lader det drive hen over bunden når båden bevæger sig med strømmen.

Havørred

Ørreden er ikke noget man bare lige fanger. Det kræver tålmodighed, og meget af den. Ørreden går langs kysterne i hele landet, hvor den æder rejer, skaldyr og småfisk.

Når man fisker efter ørred, skal man fiske aktivt – det vil sige man kaster sin agn ud og spinner langsomt ind igen med det samme. Som agn kan man benytte både blink, spinners, fluer og små woblers. Da ørreden jager med synet, er det vigtigt at agnen går højt i vandet, så ørreden kan se dit agn nedefra, som en mørk plet op mod lyset.

Hornfisk

Når rapsmarkerne er gule, så er det tid til at fange hornfisk. Det er typisk slut-april/start-maj, alt efter hvor hård en vinter vi har haft.

Når hornfisken først er her, bider den på alt: Blink, forfang, flue, flåd med krog, ja selv tandbørster og øl-oplukkere har folk fanget hornfisk på. De er altædende.

Hornfisken er en populær spisefisk, da benene er grønne og dermed nemme at få øje på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Tilmeld Nyhedsbrev
Modtag gode tilbud og guider til vedligeholdelse af din båd.
ErrorHere