Når jeg sejler, uanset om det er korte eller længere ture, har jeg altid forskellige former for bøger ombord. Der er både skøn- og faglitteratur indenfor forskellige genre og emner.

Nogen af bøgerne er blot til almindelig læsning, når jeg skal slappe andre, mens andre bøger er til opslag i forskellige situationer. Det kunne være ved fejlfinding af motor eller el-problemer, hvis jeg skal identificere en fisk, eller noget helt tredje.

De bøger jeg vil nævne i denne artikel, er fast inventar ombord, og er blot et mindre uddrag af de bøger jeg har med.

Sejlerbogen

“Sejlerbogen” er den ultimative opslagsbog for dem, der elsker havet, skumssprøjt, sejlads og at have vind i sejlene. Håndbogen er skrevet til sejlere på alle niveauer, begyndere såvel som eksperter.

“Sejlerbogen” er en omfattende bog om selve det at sejle, navigere og håndtere en sejlbåd i forskellige situationer ved både tur- og kapsejlads. Bogen indeholder 772 billeder og illustrationer, der sammen med den enkle og tilgængelige tekst, præsenterer sejlads for alle.

Danmarks Dejligste Ankerpladser

”Danmarks Dejligste Ankerpladser” tager læseren med på en odyssé til 103 fantastiske ankerpladser fra Limfjordens skønne kyster i nordvest til Bornholms ditto i øst. Der er ikke det hjørne af Danmark, som ikke byder på beskyttede ankerpladser, og når man ser bort fra Vade­havets enkelte perler, er hele Danmark dækket i inspirerende tekst og billeder af ”Danmarks Dejligste Ankerpladser”.

Land i sigte

Land i sigte fortæller en historie om drømme, der bliver til virkelighed, om tusinder af sømil på havet og om Stillehavets spændende kultur. Men det er også en historie om bekymringer for liv og sikkerhed, afsavn og frustrationer, som opstår, når fire mennesker skal leve tæt sammen på en lille båd i et stort hav.

Camille Aulkjær Andersen er 29 år og uddannet i Public Relations. Land i Sigte er hendes første bog, og derudover har hun skrevet og udgivet en række rejseartikler om turen undervejs.

Danmarks Dejligste Øer

Danmark er et land bestående af rigtigt mange små og større øer og i “Danmarks dejligste øer” får du en indføring i 56 af dem.

Forfatter Bent Lyman viser dig 56 danske øer. Han præsenterer dem, giver fakta, billeder og henvender sig ikke mindst til sejlerne. Bogen kommer blandt andet omkring Christiansø, Fanø, Rømø og rigtigt mange andre smukke øer. 

Hej far kære Emil

“Hej Far Kære Emil” er en bog om at gøre sine drømme til virkelighed og om båndet mellem en familie, selvom de befinder sig på modsatte sider af Jorden.

I 2013 drog Brødrene Emil og Theis ud på en tre år lang jordomsejling. Sammen med deres far, TV2 værten Mikkel Beha Erichsen og resten af familien, har brødrene flere gange sat ‘Kurs Mod Fjerne Kyster’. De har besøgt 17 lande, krydset 2 oceaner, dykket med hajer og haft over 30 mennesker med til søs.

Logbog fra Wallenberg

Mikkel Beha Erichsens ”Logbog fra Wallenberg” er en beretning om familien Behas seneste skibseventyr fra København til Svalbard. Fra polarisens kant kan man se isbjørne gå rundt, og Mikkel Beha fortæller med begejstring om sørejsen.

Bogen er en personlig fortælling men rammer bredt i det familien tydelig kan bevidne de klimaforandringer, vi står overfor. Det er i Finnmarks iskolde nætter med nordlyset dansende over en, at man indser man, hvor små vi mennesker egentlig er.

Alt godt fra Havana

I far og søns første bog ”Hej far kære Emil” fortalte Mikkel og Emil om den første halvdel af jordomsejlingen med Havana.

I ”Alt godt fra Havana” sluttes ringen, når de fortæller historien om rejsen fra Tahiti til København. Mikkel og Emil deler igen ud af oplevelser, men også alle de tanker og overvejelser der følger med ved at sejle et skib rundt om jorden. Emil fortæller om hjemvé, rejsemæthed og om at savne en kæreste.

Et år uden sko – Fra parcelhus til palmestrand

I ”Et år uden sko – fra parcelhus til palmestrand” rives familien Veber ud af hverdagsrammerne for at forfølge drømmen om et eventyr til søs. Forældrene siger deres job op, børnene tages ud af skolen, og parcelhuset bliver i 15 måneder til en 30 fods båd. Forholdet sættes på en prøve, levestandarden ændres, og tvivlen sætter ind.

Er det muligt for en hel familie at leve for 10.000 kr. om måneden? Kan man se YouTube, når man sejler over Atlanten? Kan børn overleve uden internet? Glemmer vennerne en, når man er væk i over et år? Hvordan får forældre voksentid, når de bor tæt sammen med deres børn?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Tilmeld Nyhedsbrev
Modtag gode tilbud og guider til vedligeholdelse af din båd.
ErrorHere