Dykkercertifikat giver adgang til masser af oplevelser under vandet

dykkerkursus

Går du og overvejer at tage et dykkercertifikat? Det utroligt populært at tage på dykkerferier eller blot tage ud at dykke på ens rejser.

Et dykkercertifikat kan være indgangen til en stor verden, der er fyldt med mange forskellige og sjove oplevelser. Du vil få uforglemmelige naturoplevelser på samme tid med, at du møder nye mennesker. Du vil hele tiden lære nyt om det at dykke, men også om dig selv.

Brug dette indlæg, sådan du er helt sikker på, at du har helt styr på, hvad det indebærer at få et dykkercertifikat.

Læs mere eller bestil dit dykker-kursus her

Hvem udbyder et dykkercertifikat?

Der er en række af forskellige udbydere, når det kommer til at udbyde og sælge dykkercertifikater.

  • PADI (Professional Association of Diving Instructors)
  • SSI (Scuba School International)
  • CMAS (World Confederation of Underwater Activities)

PADI er verdens største og mest ansete dykkercertificeringsbureau. Det blev grundlagt i USA i 1966. Der er mere end 137.000 dykkerinstruktører fordelt udover 6.600 resorts og dykkercentre rundt omkring i hele verden. Det er kæmpe stort, og du kan stort set ikke undgå det, hvis du vil på et godt og sikkert dykkerkursus.

SSI er det næstmest kendte bureau, der udbyder dykkercertifikater. Det blev grundlagt 4 år efter PADI, altså i 1970 i USA. Der er tilknyttet omkring 2.800 dykkercentre rundt omkring i verden til SSI.

En tredje og lidt anderledes udbyder CMAS. Det er en stor paraplyorganisation, som har mere end 130 dykkerforbund under sig. Det, der gør CMAS anderledes fra de andre, er, at deres dykkerkursus tager en del længere tid. PADI og SSI dykkerkursus har en længde på omtrent 3-5 dage, hvor CMAS tager flere måneder at gennemføre.

Sådan fungerer et PADI dykkercertifikat

Et PADI dykkerkursus er det mest brugte kursus i verden. Det består overordnet af 3 forskellige elementer.

Der er en teoridel. Her har man 5 moduler med teori, som man skal kunne. Til sidst vil der være en eksamen. Du kan vælge at få teorien i et fysisk lokale, men du kan også vælge at tage det online og derved måske gøre det på din ferie eller blot hjemmefra.

Herefter har man 5 moduler i noget, der hedder confined water. Det betyder, at området er kontrolleret. Det kunne være i en pool eller en svømmehal. Du vil her lære de mest basale ting, som du skal kunne, når du skal ud at dykke.

Til sidst har du open water. Det er her, hvor du skal ud på åbent hav og virkelig prøve dig selv af, men stadigvæk i trygge omgivelser.

Når du har gennemgået alt det her, så har du et dykkercertifikat og kan nu komme ud på åbent hav at dykke.

Det her skal du kunne lave for at tage et certifikat

For at tage et PADI dykkercertifikat skal du:

  • Være fyldt 12 år.
  • Du skal have udfyldt deres helbredsformular og have et generelt godt helbred.
  • Du skal kunne svømme 200m.
  • Du skal kunne flyde eller træde vande i 10 min

Det er altså ikke særlig mange krav, som du skal overholde for at kunne tage et dykkercertifikat. Det er derfor muligt for rigtig mange at få et dykkercertifikat.

Læs mere eller bestil dit dykker-kursus her

Det her må du med et begynder-dykkercertifikat

Når du først har fået dit dykkercertifikat, så har du fået adgang til en masse fede oplevelser.

Du må med dit dykkercertifikat leje dykkerudstyr over hele verden. Det er en god ting, da det kan være dyrt at købe helt nyt udstyr. Så hvis du kun har planer om at dykke på din rejse og ikke derhjemme, så er det en god ide at låne udstyret til dit dyk.

Herudover må du nu deltage i dykkerture, hvor du maksimalt må gå ned på 18 meter. Det er forholdsvis dybt og vil være mere end nok i første omgang.

Hvis du ikke har lyst til at deltage i en dykker-tur, så kan du også vælge selv at dykke. Du må dog aldrig dykke helt alene.

Et dykkercertifikat er blot en start til en meget stor verden

Du vil helt sikkert opleve, at dit dykkercertifikat blot er en vej ind i en meget stor verden. Der gemmer sig utallige af nye ting at lave med et dykkercertifikat.

Du kan også vælge at forbedre dig yderligere, hvilket betyder, at du kan komme dybere i havet eller blive specialist at dykke i skibsvrag eller i grotter. Alle sammen ting, som er meget sjove at prøve.

Det handler blot om at springe ud i det. Du vil helt sikkert ikke fortryde det.

Kombiner et dykkercertifikat med din rejse

Skal du snart ud på en stor rejse? Så kan du kombinere dit dykkercertifikat med din rejse. Det er meget populært.

Hvis du gerne vil have mest muligt ud af din rejse og komme på nogle fede dyk hele din rejse, så kan du forbedrede dig hjemmefra.

Hvis du vælger at kombinere dit dykkercertifikat med din rejse, så fungerer det ved, at du tager teorien og confined water dykkene hjemmefra. Du har altså overstået det kedelige teori derhjemme og starter på de første dyk.

Det eneste du mangler for at have dit dykkercertifikat, det er open water dyk. Dem kan du så få taget på din rejse, hvilket jo blot er ligesom en masse andre dyk. Du spilder altså ikke en masse tid på din ferie i et kedeligt teorilokale, men du har derimod mere tid til at opleve verdenen under overfladen.

Der er rigtig mange, som vælger denne løsning, da det giver rigtig god mening at gøre. Du bruger nemlig dine træningsdyk aktivt til at dykke i fede omgivelser, men du får også en lærerig oplevelse, som kan hjælpe dig i fremtiden, hvis du skulle opleve noget på din dykke-tur. Der sker trods alt mere under vandet mange steder i verden sammenlignet med Danmark.

Læs mere eller bestil dit dykker-kursus her

Det her kan du opleve med et dykkercertifikat

Et dykkercertifikat kan give mange gode oplevelser. Havet byder på utallige af oplevelser, som aldrig er helt ens. Mange prøver at snorkle på deres ferie i krystalklart vand. Det er en stor og flot oplevelse, hvor du kan ligge i overfladen og iagttage fiskenes liv og deres flotte farver.

Forestil dig så, at du kan komme helt tæt på dem. Med et dykkercertifikat får du muligheden for at komme endnu tættere på fiskene. Du vil derfor få adgang til en masse nye oplevelser, som du kun kan, hvis du har et dykkercertifikat.

Der er også en helt speciel stemning, når du ligger i din våddragt og svømmer rundt i et stort hav. Der er en vis stilhed og ro, selvom livet myldrer omkring ørene. Det handler derfor om, at du nyder hele oplevelsen, da de alle er helt unikke.

Der findes mange forskellige arter af fisk. Du kan derfor også se rigtig mange forskellige slags fisk. Typerne af fisk varierer meget, så du må ikke spise dig selv af med kun at dykke i et enkelt område eller land på din rejse eller en rejse i fremtiden.

Hvorhenne er det godt at dykke i verden?

Jorden er fyldt med vand. Derfor er der også rigtig mange steder fordelt over hele kloden, som er gode at dykke i.

Det varierer meget fra sted til sted, hvordan det ser ud under vandet. Det varierer også meget fra person til person, hvad man synes, der er spændende og sjovt at kigge på.

De fleste synes dog, at det sjoveste er at svømme ved koralrev, hvor der er fyldt med farverige fisk eller flotte klippevægge. Det er også et syn, som man kan opleve rigtig mange forskellige steder i verden.

Et af de populæreste steder at dykke i hele verden er i Australien. Her har de i det nordøstlige Australien verdens største koralrev. Det hedder Great Barrier Reef og er et af de bedste steder at dykke i hele verden.

Der er også fyldt med lækre steder at dykke i Asien. Her er lande, som Indonesien og Sri Lanka meget kendte for deres liv under vandet.

Hvis du gerne vil til Mellemamerika, så er mulighederne også store her. Der er fyldt med lækre strande, hvor du kan komme ud på en masse flotte og lækre dyk i flot krystalklart vand.

Hvad koster et dykkercertifikat?

Prisen kan variere meget alt efter hvorhenne i verden, som du vælger at tage dit dykkercertifikat i. Det skyldes bare generelle prisforskellige i landene.

Det betyder altså, at prisen for et dykkercertifikat er anderledes i lande såsom Thailand, Indonesien eller Sri Lanka, hvis du sammenligner prisen med herhjemme.

Personligt har jeg været godt tilfreds med Kingfish.dk, hvor jeg tog mit dykkercertifikat. Her koster det lige knap 4000 kr.

Der er fordele og ulemper ved at tage et dykkercertifikat i et bestemt land. Hvis du vælger at gøre det i et dyrt land såsom Danmark, så vil du komme til at betale mere for noget, der alligevel ender ud i samme resultat. Det er dog vigtigt at vide, at de lidt kedelige ting såsom teori ofte vil være nemmere at forstå i et land som Danmark.

Det samme kan så siges omvendt. Her sparer du en masse penge, men nogle områder vil måske være lidt svære at forstå grundet en sprogbarriere. Du skal derfor gøre op med dig selv, hvad du hælder mest til, og hvad du er mest tryg ved. På den måde kan du finde ud af, hvorhenne du vil tage dit dykkercertifikat, og hvor meget du vil betale for det.

Læs mere eller bestil dit dykker-kursus her

1 KOMMENTAR

  1. Du glemte vist CMAS dykkercertifikat. Dette er det mest grundige cert. man kan erhverve som sportsdykker. CMAS organisationen er startet af Jacques Cousteaus, der for øvrigt også er lungeautomatens opfinder.

SKRIV EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here