Der findes mange måder at bruge sin båd på. Nogen bruger den udelukkende til hyggesejlads, andre til forskellige former for vandsport, som f.eks vandski, tubes mv. Personligt bruger jeg hovedsageligt min båd til fiskeri, så herunder finder du et stort udvalg af fiskegrej, til fiskeri fra båd.

Man kan dyrke forskellige former for fiskeri fra båd. De mest benyttede former for fiskeri er:

  • Kastefiskeri
  • Pilkning
  • Trolling

Jeg vil herunder kort forklare om de enkelte typer fiskeri, og hvad du kan fange.

Fiskegrej til kastefiskeri

Man kan fange mange forskellige fisk ved kastefiskeri i de danske farvande, alt efter årstiden. Men i løbet af året kan man bl.a fange ørred, torsk, sild, makrel, fladfisk, hornfisk mv., alle sammen lækre spisefisk.

Typisk bruger man en almindelig fiskestang med et fastspolehjul, med en fornuftig linetykkelse, Og alt efter hvad man fisker efter, kan man benytte blink, jigs eller forskellige former for forfang.

Fiskegrej til pilkefiskeri

Fiskegrej til pilkning kræver lidt kraftigere grej end kastefiskeri, og det er der to årsager til: For det første bruger man tungere endegrej og for det andet kan man fange større fisk. Men selvom fiskegrejet skal være kraftigere er det ikke ensbetydende med at det er meget dyrere. Faktisk er det i mange tilfælde billigere, med mindre man er udpræget havfisker og gerne vil ofre nogle flere penge sin hobby.

Når man pilker i de danske farvande er det hovedsageligt efter torsk, men man kan også fange sej, langer, havkat og havtasker, og hvis man benytter forfang/ophænger kan man også fange sild og makrel, når det er sæson for det.

Fiskegrej til trolling

Trolling benyttes oftest til fiskeri efter laks i Østersøen, men kan også benyttes til fiskeri efter ørred, torsk og makrel.

Trolling er en noget dyrere form for fiskeri og man skal være sikker på at det er en form for fiskeri man kan lide, inden man begynder at bruge penge på grej. Det er der flere grunde til, men de to mest væsentlige grunde er:

  1. Det kræver at du ombygger eller modificere din båd, så der kan monteres downriggers og stangholdere rundt omkring i båden.
  2. Der skal bruges mange penge på grej og udstyr, da man oftest benytter 8-14 stænger af gangen og har brug for forskellige elektroniske instrumenter i båden, bl.a ekkolod og kortplotter.

 

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Tilmeld Nyhedsbrev
Modtag gode tilbud og guider til vedligeholdelse af din båd.
ErrorHere