Prøvedyk i Kattegatcentret

makrelstime

Jeg fik for et par måneder siden et gavekort til DuGlemmerDetAldrig.dk, hvor man kan købe forskellige oplevelsesgaver. Da jeg jo elsker havet og er passioneret lystfisker, var det ikke svært at vælge blandt de mange oplevelser man kan købe. Valget faldt selvfølgelig på et prøvedyk i Kattegatcentret, hvilket gav mig mulighed for at opleve livet under vandet på en helt anden måde end jeg er vant til som lystfisker.

Du kan læse min lille beretning fra turen herunder.

proevedyk-bestil

Turen til Oceanariet i Kattegatcentret

Min tid til prøvedykket booker jeg på DGDAs hjemmeside. Det er lige til og jeg bruger ikke mere end et par minutter på bookingsiden, før jeg kan sætte kryds i kalenderen. Nu er jeg klar til at opleve livet under vandet og blive en kæmpe oplevelse rigere.

Jeg ankommer til Kattegatcenteret i Grenaa, hvor jeg bliver mødt af en erfaren dykkerinstruktør. Han giver mig de nødvendige instrukser og forklarer om de grundlæggende regler og om det dykkerudstyr jeg skal bruge.

Jeg bliver briefet om de vigtigste håndtegn, jeg skal kende til før mit prøvedyk kan begynde. Her lærer jeg blandt andet at en tommel op ikke betyder at alt går super godt, men derimod betyder ”Op” og ligeledes betyder en tommel ned ikke at der er noget galt, men ”Ned”. Former man tommelfingeren og pegefingeren så de danner en cirkel betyder dette ”Ok” eller ”Alt er godt”. Nu er jeg klar til at dykke.

Jeg iklæder mig en meget tætsiddende våddragt og er klar til hoppe i vandet og foretage prøvedyk. Sammen med instruktøren hænger vi i vandoverfladen i et af de store akvarier, hvor jeg lige vænner mig til at trække vejret gennem mundstykket. Det føles overraskende behageligt, og jeg kan tilmed både hoste og spytte i den uden problemer.

Efter et par minutter begynder dykket for alvor og jeg får mulighed for at komme helt tæt på fiskene i akvariet. I det halvanden millioner liter store Oceanarium, kommer jeg helt tæt på hele fem forskellige hajer, der elegant suser forbi mig på den anden side af glasset. En to en halv meter lang havål, får jeg også fornøjelsen af at opleve, imens jeg svømmer rundt i det enorme akvarium blandt stimer af torsk, hornfisk og makreller der i ensartede og nærmest rytmiske bevægelser pulserer rundt i det øverste lag. Nede på bunden gemmer rokken sig på sandbunden blandt de flotte og meget velholdte koraller, der i sig selv også er en oplevelse. Hele akvariet spirer af liv. Både planterne og fiskene får mig til at glemme, at jeg faktisk befinder mig i et akvarium og at gæster står bag ruderne og kigger med.

makrelstime rokke Stør

Efter cirka 20 minutter er det tid til at komme tilbage til overfladen og afsluttet prøvedykket. Jeg bliver hjulpet af med udstyret og hopper tilbage i omklædningsrummet, hvor jeg også tager et hurtigt bad. Da jeg kommer ud bliver jeg præsenteret for et diplom for et veludført prøvedyk i Oceanariet. En oplevelse jeg har været utroligt glad for og som jeg håber andre vil prøve og nyde ligeså meget som jeg.

Det eneste negative jeg kan nævne, er at jeg måtte tage helt til Jylland for et dyk som godt nok tog 20-25 minutter, men det føltes som 5. Ville jeg gøre det igen? Ja hvis jeg var i området, ellers ville jeg hellere bruge tid på at tage et dykkercertificat, så jeg kan komme rigtigt ud og dykke.

proevedyk-bestil

 

SKRIV EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here