Home / Udstyr / Navionics – Søkort på din iPad og iPhone

Navionics – Søkort på din iPad og iPhone

Der kan være flere forskellige grunde til at man vælger at bruge sin iPhone eller iPad som søkort. Det kan være man ikke sejler så meget at man vil bruge flere tusind kroner på en kortplotter til båden, det kan også være at man vil kunne bruge sin iPad som nød-instrument i tilfælde af at din rigtige kortplotter gik i stykker på turen. Uanset hvad grunden er, så findes der mange forskellige søkorts-appz markedet. Nogen er gratis, mens andre koster penge – nogle er dårlige, mens andre er ganske fornuftige. Jeg har valgt at teste den jeg synes så mest fornuftig ud, og som jeg havde hørt mest positivt om – Navionics. Navionics fåes i forskellige versioner, alt efter hvad du har behov for, og alt efter om den skal bruges til tablet eller smartphone. Jeg valgte en version til min iPad, som dækkede Danmark og Grønland.

Søkort til iPad

Køb Navionics søkort til iPad eller iPhone

Prisen for Navionics søkort er i skrivende stund 299 kr. til iPhone og 599 kr. til iPad, hvilket er billigt.

navionics-ipad

nvionics-iphone

Planlæg din rute med Navionics


Med et søkort til din iPad eller iPhone, kan du sidde i ro og fred hjemme i sofaen, og planlægge sejlturen med hele familien. Du kan ligge waypoints ind på søkortet, som du nemt kan følge når du kommer ud på vandet. App´en har en masse indbyggede funktioner, som man kan benytte sig af:

 • Måle distancen fra et punkt til et andet
 • Optage din rute på kortet når du sejler
 • Holde øje med tidevand og vejrudsigt i dit område
 • Se information og billeder af de forskellige havne
 • Se brændstofpriser i havnene
 • Og mange andre ting

Søkort til iPad

Min oplevelse med Navionics

Jeg har nu brugt Navionics i et års tid, som supplement til min almindelige kortplotter. Og jeg er positivt overrasket over app´en. Den bliver flittigt brugt når jeg skal planlægge ture i områder jeg ikke har sejlet i før. Og med muligheden for at måle distancer, kan jeg nogenlunde beregne tid- og brændstofforbrug, hvilket for nogen kan være en væsentlig faktor på en sejltur. iPaden med søkortet er også trofast med på alle sejlture, da man hurtigt kan få et overblik over den havn man nu ligger i, samt som nød-navigation hvis strømmen ryger på båden.

Kan alle iPads benytte Navionics?

Nej, ikke alle iPads kan benytte Navionics. iPad som kun er med WiFi, kan ikke benyttes. Det skal være en iPad med 3G eller 4G, da disse modeller har indbygget GPS, som det kræves af Navionics søkort. Der behøves ikke at være et mobilabonnement tilknyttet, da du kan downloade de områder på kortet, du skal sejle i, hjemmefra. Så du skal ikke være bange for at du mister mobildækningen ude på vandet, da det kun er GPS-funktionen som benyttes.

Køb Navionics søkort til iPad eller iPhone

Prisen for Navionics søkort er i skrivende stund 299 kr. til iPhone og 599 kr. til iPad, hvilket er billigt.

navionics-ipad

nvionics-iphone

Gratis alternativ til Navionics søkort

Der findes masser af gratis eller billige søkort i Appstore og Google Play. Jeg har testet en del af dem, men har endnu ikke fundet et fornuftigt gratis alternativ til Navionics søkort.

About Kim Jørgensen

Kim Jørgensen er en passioneret lystfisker, lystsejler og naturelsker, som opholder sig det meste af sin fritid på eller nær vandet. Desuden er han ambassadør for Trygfondens "Sejl Sikkert"-kampagne, hvor han er tilknyttet havnene i og omkring Næstved.

49 comments

 1. Johnny Therkildsen

  Jeg har lige trukket Navionics Danmark Grønlannd i HD 599 kr til min tab.
  Jeg har så absolut intet fået .
  Jeg er navigatør og syntes ellers at jeg har rimelig styr på sådan noget , men her må jeg give op.
  På min skærm er der kun en meget grov tegming af europa.
  Hjælp mig , hvor kan jeg ringe til.
  MVH
  Johnny Therkildsen

  • Hej Johnny.
   Da jeg i sin tid hentede appen, skulle man gå på sit trådløse netværk, og zoome ind på de områder man ville sejle i, så downloadede den automatisk kortet.
   Mvh Kim.

   • Hej Kim! Har købt Navionics. Greenland Denmark, i maj , har betalt for det, men kortet var kun at se en måneds tid. Wille prøve at restere købet, men min e-mail er ubekendt, har dog fået min besked på den mail om købet, har måske fjollet lidt. Kan du hjælpe. Mvh. Steen

    • Kim Jørgensen

     Hej Steen.
     Det lyder mærkeligt. Jeg har ikke lige nogen umiddelbar forklaring, så jeg ville kontakte Navionics, hvis jeg var dig.

     Mvh Kim

  • Jeg har samme problem, betalt, men ingen kort

 2. Hvordan får jeg flyttet Navionics fra min gamle i-phone til en ny.
  MVH Poul

  • Hej Poul.
   Umiddelbart vil jeg mene at du bare kan lave en backup via iTunes på din computer, og derefter indlæse backuppen på den nye mobil.
   Det kan også være at du kan logge ind på Appstore (på din nye mobil) med samme apple-ID som på den gamle, og hente app´en igen.

 3. Hej kan jeres nye aps ikke anvendes på en androi tlf mvh Kan Pedersen

 4. Erik Kragh-Hansen

  Det seneste år (2015) er især lave vanddybder vist i havneområder med dybder på 0,5-1,0 m uanset, disse har vanddybder på 3-5 m. Jeg har i august måned opdateret Navionics Danmark/Grønland til ny version, men fortsat med forkerte vanddybder.

  Er der nogen i dette forum, der har en løsning?

  • Hej Erik.

   Dybder på søkortet er altid lavest mulige dybde, så man ikke bliver overrasket af f.eks lavvande.

 5. Hej Kim
  Dækker kortet også indre danske farvande inkl. de større søer – f.eks. Silkeborgsøerne?
  Med blå hilsen
  Hans

 6. Hejsa… jeg har købt Navionics søkort til min I-Phone, men vil også gerne have den installeret på min I-Pad, hvad gør jeg ?

  • Hej Jens.
   Da det er 2 forskellige versioner der skal bruges, skal du desværre nok købe den igen på din iPad.
   Mvh Kim.

 7. Er der ingen dk tekst på søkortet ?

 8. Hej kim. Har købt en ny android smartphone. Hvordan flytter jeg min Navionics Dk over fra den gamle android smartphone

  • Kim Jørgensen

   Hej Jens.
   Jeg må være dig svar skyldig.
   Jeg har ikke den store erfaring med android. Men mon ikke du kan downloade den igen via Google play, hvis du bruger samme login?
   Mvh Kim.

 9. Hej Kim
  Kan man bruge sin iphone som hotspot for en ipad, der kun har wifi?
  Hvilken version skal man i så fald købe?

 10. Anders Christensen

  Hej Kim.
  Jeg har hentet Navionics til min IPAD. Den er af nyere dato og har 4G og Wifi osv.
  Jeg kan ikke se kortet medmindre jeg laver internetdeling fra min telefon. Det virker som om kortet ikke ligger på IPAD men bliver downloadet løbende efterhånden som jeg flytter mig.

  • Hej Anders.
   Du kan downloade kortet derhjemme mens du er på dit almindelige net. Så er der ingen problemer når du først kommer på vandet.
   Mvh Kim.

 11. Hej Kim

  Jeg har 2 I-pad som er “forbundet” via iCloud , kan jeg downloude et søkort, og få det på begge mine I-pads ?

  Med venlig hilsen

  Per

 12. Jeg har købt søkort til ipad som ikke har GPs. Nu har jeg købt en ny med GPS, når jeg nu har købt kort hvordan, kan jeg så dovnloute set samme sø kort som jeg har købt. Vh Gunnar Burgård Ærø

  • Hej Gunnar.
   Du skal blot logge på din nye iPad med samme apple-ID som den gamle. Så kan du hente kortet igen.
   Mvh Kim.

 13. Hej
  Når man køber kort til 599kr
  Holder det for evigt eller kun 1 år frem
  Mvh
  Carsten

  • Hej Carsten.
   Undskyld det sene svar.
   Ja, kortet holder for evigt.
   Jeg ved dog ikke hvordan det er med opdateringer, men jeg købte mit for over 3 år siden, og det virker stadig fint.

 14. Hej Kim
  Takker 🛥👍
  MVH
  Carsten

 15. Hej Kim

  Jeg har købt kort til 599.- Kr til Ipad men er desværre totalt forvirret. Min Ipad er ikke til kort. Men jeg internetdeler med min I phone vil dette virke alle steder, hvor jeg har internet…???? Jeg har forhørt mig alle steder og læst alt hvad jeg kan finde. Men desværre føler jeg stadig ikke at jeg har fået det rigtige svar…..:( Håber du kan hjælpe med det rigtige svar… Jeg har været både i HUMAC butikker og andre forretninger og har fået forskellige svar…..
  MVH
  Klaus

  • Hej Klaus,

   Nej det vil desværre ikke virke. Din iPad har ikke indbygge GPS, som er den funktion man skal bruge. Internetforbindelsen er lige meget, da den kun bruges første gang til at downloade de detaljerede kort. Derefter er det kun GPS-funktionen som er nødvendigt. En iPad uden 3/4g, har desværre ikke indbygget GPS.
   Man kan vist tilkøbe et ekstern GPS-modul til iPad, men hvordan det fungere ved jeg ikke – det samme med prisen.

   • Klaus Frederiksen

    Jg har tidligere haft en Ipad, hvor der ingen indbygget GPS er, men købte en Garmin Glo og ved at parre denne med min Ipad, fungrer den stadig den idag, ovenkøbet 20% hurtigere en almindelig, da denne modtager Glonass.

 16. Hej Kim. Har lige købt en taplet har installeret navionics . Når jeg laver auto rutte, kan den kun lave små korte rutter, når jeg laver en lang rutte laver den en lige streg over land? Har prøvet på iPad før, der virker den. Har en Lenovo tab2 a10_30 burde være god nok. Hilsen Torben.

  • Hej Torben,
   Der må jeg være dig svar skyldig. Jeg har desværre intet kendskab til Navionics på Android.

 17. Hej Kim
  Jeg vil gerne bruge min pc til navigation, men kan forstå at navionics kortene ikke kan køre i windows.
  Hvor finder jeg gode kort der kan køre på pc?

  Jeg har prøvet I-boating, der har kort over hele verden, men det er meget dårligt, f.eks er der på deres kort over Danmark ingen farvandsafmærkning i hele Svendborgsund, det samme i lillebælt og Bornholm har ingen havne!!!, så det duer ikke.
  mvh
  Torben K.

  • Kim Jørgensen

   Hej Torben,
   Der må jeg desværre være dig svar skyldig – det er ikke noget jeg har erfaring med.

   Mvh Kim.

 18. jens chr nielsen

  virker søkortet på en ipad mini?

  • Hej Jens,
   Hvis din iPad er med simkort, så virker søkortet. Du behøver ikke at have simkort i, men hvis modellen ikke tager simkort, har den heller ikke indbygget GPS, som er et krav.

 19. Torben Dahl-Nielsen

  Hej,
  Jeg overvejer at købe Navionics til iPad. En mulig ny båd det da skal fungere på har en cardploterplotter fra Furuno, der hedder Navnet. Men søkort hertil er indgår p.t. ikke, så cardplotteren bruges til radar plus måske andet så som ekkolod m.v. Båden har ikke AIS, men her vil jeg i givet fald købe en AIS Transponder, der hedder easyTRX2S. Denne kan gennem en ledning til cardpoltteren vise AIS data i form af de omkringliggende skibe herpå, ligesom den kan stille AIS data til rådighed for andre enheder gemmen WI-FI. To spørgsmål:
  1. Vil Navionics søkortet på en iPad (med GPS) være i stand til at modtage disse AIS data fra WI-FI og vise dem sammen med søkortet?
  2. Vil det være tilrådeligt at basere sig på Navionics søkort alene – fordelt på flere iPads af hensyn til bekvemmelighed og sikkerhed. Herved ville jeg kunne indgå at skulle indkøbe søkort fra Furuno, der er rettet mod det professionelle marked og derfor dyre.
  På forhånd tak,
  Torben

 20. Jeg overvejer at købe navionics til min windows laptop og min android tablet (med gps-funktion). Der bliver kun omtalt brig på ipad og iphone, men virker kortene på windows og android fladen?

 21. John Kristensen

  Vi skal ro langs Sjællands vestkyst (Kalundborg – Skælskør).
  ar brug for at sten fra 0 til 0,5 meters dybde er markeret!
  Er de det på dette kort??

 22. Hej
  Vi har og benytter Navinoics og kunne godt tænke os det stod på dansk er det muligt at ændre til dansk?

 23. Hej

  Er der forskæl på Android og Appel versionen?
  Hvilken skal jeg vælge? (jeg har begge muligheder).

  Hvilke funktioner får man mere i Appel?

  mvh Johan

  • Det ved jeg faktisk ikke. Jeg benytter mig kun af Apple-versionen.

  • Nielsen Kristian Mortensen

   Har en Samsung Galaxy S2 tablet og der er selvfølgelig indbygget gpsanntenne, som på alt andet androidgrej. Nabvionics kører som på de bedste plottere, og det er ikke nødvendigt med simkort da kort downloades via wifi. Du kan bruge den samme navionics på både din android mobil og tab. Det er jo kun menuerne der er på engelsk, og de 10 forskellige ord kan enhver lære. Alt på kortet er på dansk, og hvad sejlere lægger ind er jo på deres eget sprog. Du opdaterer så bare en gang imellem, så er du sejlende.

 24. Jeg vil bruge Navionics til at sejle i Limfjorden . Har ikke købt endnu. Når jeg gør det, skal jeg så købe/betale seperat for kortet Danmark ??hilsen Helge

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close