Marinebatteri fra Exide – Det bedste valg

marinebatteri fra exide

Batteriet er noget af det mest centrale udstyr på din båd, det sikre at alle bådens funktioner fungerer, og netop derfor er det vigtigt, at du finder et batteri af god kvalitet der holder strøm og kan garanterer din sikkerhed og komfort, når du sejler afsted på åbent hav. Exide er derfor din tro følgesvend på havet der kan få dig sikkert i havn, så med Exide skal du ikke frygte at ende i faretruende situationer hvor dit livsvigtige udstyr såsom din radio, GPS eller motor går i stå. Det kan derfor betale sig at bruge tid på at finde det rigtige batteri til båden, og derfor er Exides sortiment af marinebatterier stedet, hvor du finder et batteri, som du kan have stor tillid til og trygt tage med dig ombord.

Kvalitetsbatterier og god service

Med rollen som et af verdens største producenter af blysyrebatterier tilbyder vi et stort sortiment af kvalitetsbatterier, så du kan nyde sejladsen uden at bekymre dig om at de vigtige funktioner går i stykker på åbent hav. Vi tilbyder et stort udvalg af tilbehør i vores forretning, og vi ligger stor vægt på altid at tilbyde vores kunder den bedste service. Derfor tilbyder vi dig altid assistance, når du køber et batteri, hvor du blandt andet kan få hjælp at teste, vælge, skifte eller oplade dine batterier. Så ligemeget hvilket problem eller spørgsmål du må stå overfor, så står vi altid klar til at hjælpe i vores værksted.

Vælg det rigtige marinebatteri

Hvert energibehov har en optimal batteriløsning, som du finder hos Exide. For at finde ud af hvilken type batteri du har behov for, så er der tre vigtige trin, du skal igennem, inden du træffer din beslutning. Det er vigtigt, da det er altafgørende, at du har det korrekte batteri på din båd. Du skal derfor starte med at Identificerer bådens energibehov samt batteritypen ud fra bådens elektriske system, hvorefter du skal finde den rigtige batteriteknologi baseret på anvendelsesområdet. Når du har fået klarlagt dine behov, så kan du bedre træffe den rette beslutning for dig og din båd. Vi står imidlertid altid til rådighed for at hjælpe dig med din beslutning om hvilken batteriteknologi, du har behov for. Vi har tre forskellige batteriteknologier med hver deres styrker i vores sortiment, de er derfor tilpasset vores kunders forskellige behov og ønsker til deres bådbatteri.

Startbatteri

Et startbatteri kan levere en høj startstrøm og anvendes som strømkilde til at starte standartudstyr men kan også starte både med mere elektrisk udstyr. Denne type batteri, som anbefales til at starte, har en høj ydeevne og holder længe, og det kan anvendes i alle typer bådmotorer. Når motoren kører belastes batteriet ikke længere, da det udelukkende er designet til at kunne levere en høj startstrøm.

Dual batteri

Dual-batteriet  virker både som start og forbrugsbatteri, når batteriet anvendes til motorstart og strømforsyning, skal det kunne levere en høj startstrøm og tåle gentagne udledninger, men batteriet kan også bruges til at drive forskellige slags udstyr ombord. Når batteriet anvendes, så bliver det delvist afladet, og derfor er det designet med styrkede celler, og er derfor et batteri der dækker energibehovet hos rigtig mange af de mindre og mellemstore både.

Forbrugsbatteri

Forbrugsbatterier bliver både delvist og helt afladet, når de anvendes, og derfor skal det være ekstremt robust og driftssikkert for at det tåler mange og dybe afladninger. Forbrugsbatterier er derfor passende til at dække energibehovet på både med meget udstyr og behov for større udnyttelse af deres batterikapacitet.

Husk at passe på dit nye batteri fra Exide

Når du har fundet dit nye batteri, så er det vigtigt at du passer på det, for at det kan holde længst muligt. Du skal blandt andet sikre dig, at batteriet er rent og holdes tørt, så der ikke forekommer en belægning, som kan ødelægge batteriet og skabe oxidering. Du skal også altid sørge for, at dit batteri er fuldt opladet og generelt er det vigtigt, at du tjekker dit batteris tilstand og holder øje med om det bliver slidt. Du kan derfor anvende en batteritester, som undersøger om batteriet er slidt, og hvorvidt det trænger til en udskiftning. Sørger du for at holde et vågent øje med dit batteri, så kan du også undgå en ubehagelig overraskelse hvis det stopper med at fungerer. Det kan bestemt betale sig at pleje dit batteri for at forøge levetiden og give dig større sikkerhed ombord.

Husk at læse guiden om hvordan du installere et ekstra batteri.