Når man skal have klistermærker til båden, f.eks når båden skal have et navn, er det vigtigt at man vælger en folie i god kvalitet, da det ellers hurtigt går i stykker. Da jeg skulle give min båd et navn, valgte jeg bare det billigste sted jeg kunne finde. Resultatet var fint nok, men allerede efter 2-3 ture på vandet, begyndte folien at revne og falde af.

Jeg gik derfor på jagt blandt både hos venner, bekendte og medlemmer af klubben, for at se hvordan klistermærkerne så ud på de forskellige både, og hvor de havde bestilt folien. Det stod hurtigt klart at pris og kvalitet hænger sammen, og at der var flere tilhængere af samme firma – FolieKniven.dk

Hos FolieKniven.dk kan man få flere forskellige typer og farver folie. Men der er specielt en type folie som er rigtig god for os lystsejlere, nemlig refleksfolien, som giver lidt ekstra sikkerhed om aftenen og natten. Prisen er lidt højere end den normale folie, men hvem betaler ikke gerne 100 kr. ekstra for noget som potentelt kan redde dit liv. Søsikkerhed kan man aldrig betale for meget for.

Hvordan montere man folie/klistermærker på båden?

At sætte klistermærker på din båd kræver nøje forberedelse og præcision for at sikre, at de klæber ordentligt og ser godt ud. Her er trinene du skal følge:

  1. Rengør Overfladen: Først skal du rengøre overfladen, hvor klistermærket skal påføres. Brug en mild sæbeopløsning og en blød klud til at fjerne snavs og fedt. Skyl efter med rent vand og lad det tørre helt.
  2. Placér Klistermærket: Placer klistermærket på overfladen uden at fjerne bagsiden for at finde den nøjagtige placering. Du kan markere hjørnerne med en blyant eller malertape for at hjælpe med placeringen.
  3. Fjern Bagsiden: Fjern en lille del af bagsiden af klistermærket og fold det tilbage. Påfør den blottede del af klistermærket på overfladen af båden.
  4. Påfør Klistermærket: Mens du langsomt fjerner resten af bagsiden, skal du glatte klistermærket ud fra midten og ud mod kanterne ved hjælp af en plasticspartel, et kreditkort eller en lignende genstand. Dette skal gøres omhyggeligt for at undgå luftbobler.

Husk, at det er vigtigt at vælge klistermærker, der er velegnede til brug på en båd, idet de skal kunne modstå vand og vejrforhold. Hold også øje med eventuelle lokale regler eller regulativer om placering og størrelse af bådnavne, registreringsnumre eller andre oplysninger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Tilmeld Nyhedsbrev
Modtag gode tilbud og guider til vedligeholdelse af din båd.
ErrorHere