Hvis svaret til spørgsmålet: ”Har du en mindre båd med en benzin-påhængsmotor?” er ja, så bør du i hvert fald starte med at overveje at købe en el-påhængsmotor i stedet. Mange tror fejlagtigt at de gamle så vel som nye benzinmotorer er det eneste, der virker, for el-motorerne er jo sikkert ikke kraftige eller stabile nok.

Her begår mange en fejl, som i sidste ende kommer til at koste penge. Både pris fra ny og forbrug viser stort set at alle elektriske modeller er væsentlig billigere på stort set alle parametre. Benzinmotorer og specielt gamle modeller, har mange problemer i drift og kommer i sidste ende også til at larme mere, hvilket kan være et problem, hvis båden anvendes til blandt andet jagt, hvor støj og larm jager dyrene væk. Det samme gør sig gældende, hvis man sejler/fisker i ferskvandssøer.

Kan den mindre el-påhængsmotor yde det samme?

Det korte svar er ja. Når man snakker om ydelse så måles det jo på, hvor stor en kraft motoren kan producere i form af fremdrift, og her er de fleste nye elektroniske modeller bestemt ligeså gode som de fleste benzindrevne versioner. Skal man op i store hastigheder, vil man dog stadig snakke om benzinmotoren som værende bedre, men for de fleste små både er ydelsen rigelig, med selv de mindre modeller af el-påhængsmotorer.

Befri dig og naturen fra bøvlet

Når det kommer til miljøet, og den natur man skal sejle rundt i, så er der naturligvis også mange store fordele ved at vælge en elektrisk påhængsmotor. Som nævnt så larmer de næsten ikke, hvilket betyder at du kan sidde i båden i fred og ro, dernæst er der ingen udledning af CO2 eller andre gasser, som benzinen kan indeholde, og du er dermed ikke med til at direkte forurene dine omgivelser. Hvis du så blot lader batteriet op på en miljørigtig måde, vha. fx vindmølle eller solcelle energi, så kan dine ture i båden egentlig betragtes som næsten CO2 neutrale.

Sidst men ikke mindst, så er der faktisk slet ikke så meget bøvl ved en el påhængsmotor, som folk tror og frygter. Faktisk drives de tit af et middelstort batteri, som du nemt kan tage med og få ladet op, og selve processen er ligeså krævende som, når man skal bruge tid på at fylde en benzinmotor op. Dog har man den fordel at el motoren vejer betydeligt mindre, og hvis der skulle gå noget galt, eller at båden skal repareres, kan man nemt og hurtigt tage påhængsmotoren af og flytte den derhen, hvor den kan ligge, indtil man igen er klar til at skulle ud og sejle.

Du kan læse mere om el-påhængsmotor her, hvor du blandt andet kan læse forskellige anbefalinger til køb, samt hvordan du sikrer dig at du får mest værdi for pengene når du køber. Derudover kan du læse dybdegående forklaringer på grundene bag, og hvorfor du bør skifte til en el-påhængsmotor.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Tilmeld Nyhedsbrev
Modtag gode tilbud og guider til vedligeholdelse af din båd.
ErrorHere